'Този сайт използва бисквитки, за да предоставя качествени услуги. С посещението си, Вие се съгласявате с използването на бисквитки. Научете повече

Как да изберем обзавеждане за баня

Публикувано от X-tra 27/12/2016 1 Коментар(и) Бани,

Шкафчетата за баня имат най-голям ефект върху външния и вид според специалистите в бранша. Те определят общия тон на звучене и атмосфера. Но как да изберем най-подходящите мебели за баня при богатия избор, който имаме днес?  Какво е важно да вземем предвид когато избираме шкафчета за банята си? Да вземем ли предвид последните тенденции? Дизайнът и цената? 

 

Подгответе се

 

Специалистите съветват първо да обърнете внимание как вие използвате пространството, с което разполагате. Това е индивидуално решение и е важно да отговаря на вашите нужди. Важно е да предвидите удобното разположение на мебелите за баня според местоположението на водопровода и тръбите, честота на употреба и достъпност на мебелите, начина на поддръжка и почистване в бъдеще. Добре е да вземете предвид посоката на отваряне на всички вратички и т.н. Това ще ви помогне да изберете най-добрата конфигурация, материал и стил за вас. Ако имате нужда от вдъхновение, можете да разгледате специализирани статии и списания на тази тема, за да се запознаете с последните тенденции.

 

Изберете тип мебели за баня

 

Има толкова типове изработка при шкафчетата за баня, колкото и възможни цветове, в които да бъдат решени. Затова ние ще използваме три опционални категории, за да помогнем на вашия избор.

Първата включва шкафчета за баня със самостоятелна тоалетна масичка (съдържаща мивка и горно шкафче за баня). Втората група съдържа всички други шкафчета за баня, които може да включват и шкафчета над тоалетната чиния, допълнителни шкафчета за хавлиени и памучни кърпи, вградени кошове за пране и т.н. Последната група включва допълнителни мебели, които отговарят като дизайн на всички фиксирани шкафчета във вашата баня.

Когато избирате височината и размера на вашите мебели за баня вземете предвид общия размер на помещението. Дали мебелите оставят достатъчно въздух в помещението и дали предоставят необходимото удобство и обем за съхранение на вашите принадлежности. Помислете кой ще трябва да има достъп до отделните шкафчета и дали съответната височина е подходяща за него. Дали дълбочината на мебелите е подходяща и можете ли да съхраните достатъчно неща в тях.

 

Изберете стил

 

Освен типът мебели, който сте взели предвид имате и голям избор на дизайнерски решения. можете да изберете луксозен шик за вашите шкафове, класически или съвременни, модерни решения. Възможностите са безкрайни. Богатството на дизайнерски решения обаче не бива да ви отклонява от основната ви цел – да изберете обзавеждане за баня, което е удобно за вас с неговата функционалност и възможности да съхрани вашите принадлежности. В днешно време шкафовете за баня са уникални с това свойство. Те са изключително добре организирани. Имат повече удобства като вградени разделители за чекмеджета, лавици за козметика, затворени шкафове, които събират уреди и принадлежности за ежедневна употреба като сешоар, ел. четка за зъби и т.н. (добре е да предвидите 20 % повече свободно пространство от това, което считате че ще ви е необходимо). Друга новост в обзавеждането за баня е изборът на материали и стил за мебелите за баня, които да отговарят на обзавеждането на останалата част от вашия дом. Понякога това е повтарящ се елемент при подовата настилка или плочките за баня. Друг път материалът или дизайнът при шкафчетата за баня отговаря на кухненските шкафове или друг елемент в дома ни.

 

Цветове

 

Вземете предвид цялостната визия и стил на вашата баня. Белият цвят подхожда на всичко и пазарът днес предлага множество вариации и светли нюанси и текстури. Можете да избирате между чисто бяло матирано или не, слонова кост, светли кремави нюанси.  Друг популярен избор е дърво в различни нюанси. Някои модерни решения за баня включват комбинация от по-активен и по-неутрален цвят – син, зелен, бял, черен, сив. Изборът е голям. Помислете кой цвят подхожда на вашия дом.

 

Тенденциите днес

 

Удобните решения за подреждане на вашите принадлежности, които вече разгледахме са една от тенденциите при мебелите за баня. Осветлението също е сред тях. Все повече се разширява употребата на мебели за баня с вградено осветление. Изборът на материал също е важен. Освен естетически е добре да обмислите дали избраният от вас материал е лесен за поддръжка и почистване. Интересна тенденция е и изборът на материали като тъмна череша или орех, които срещаме все по-често днес. Ако се спрете на дървото като материал е важно да предвидите доколко то ще бъде в досег с влага и вода и да обърнете внимание на подходящите материали. Дървото трябва да бъде обработено и лакирано и да се вземат предвид характеристиките на материала. Специалистите в сферата отдават нарастващия избор на дървото като материал на желанието на хората да използват банята си като кътче за отдих и релаксация, в допълнение на стандартните функционалности, които има. В забързаното ни ежедневие банята все повече се превръща  в лично спа кътче, далеч от телефона, където можете да разпуснете и да се поглезите. 

1 Коментар(и)

Сико:
29/03/2017, 01:48:40 PM, goo.gl/8iMJ8b
Отговор

За мен беше много важно банята да е стилна и уиютна! За това обърнах наистина голямо внимание при избора на мебели за баня. Получи се чудесно!

Вашият коментар